×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/04/17 - 08:50
  • بازدید : 196
  • تعداد بازدید : 186
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
معاونت تحقیقات و فن آوری

نشست معاونین تحقیقات و فن آوری دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور به میزبانی معاونت تحقیقات و فن آوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در چهاردهم تیرماه سال جاری

 

هدف اصلی پژوهش و فناوری رفع نیازهای مردم است

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فن آوری ،دکتر بهرام عین‌اللهی در نشست معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی کشور که صبح امروز چهارشنبه ۱۴ تیرماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تالار امام علی (ع) آغاز به کار کرد، اظهار کرد: امروز در کشور ۶۷ دانشگاه علوم پزشکی، ۲۲ هزار عضو هیئت علمی و ۲۷۰ هزار دانشجو داریم و در تمام رشته های علوم پزشکی توفیقات خوبی داشتیم.

دکتر عین‌اللهی با اشاره به لزوم وجود رابطه منطقی بین علم و دانش، نیاز مردم و تولید، از معاونان تحقیقات و‌فناوری دانشگاه‌ها خواست که از علم اساتید در این حوزه استفاده کنند.

وزیر بهداشت افزود: امروزه ایران قویترین نظام سلامت منطقه را داراست و در اکثر شاخص‌های سلامت وضعیت مطلوبی دارد.

وی با اشاره به اهمیت جمع آوری اطلاعات و دیتا در تحقیقات برثبت و‌جمع اوری اطلاعات و کمک به اساتید در این خصوص تاکید کرد.وزیر بهداشت با اشاره به این که پژوهش و بهداشت از هم جدا نیستند بر لزوم ارتباط بیشتر آنها تاکید کرد.

وی یکی از وظایف مراکز تحقیقاتی را آموزش دیپلماسی علم به اساتید و دانشمندان برشمرد و گفت: دانشمند ما باید منافع کشور را حفظ کند که این موضوع در حفظ نخبگان و جلوگیری از خروج‌ آنان نقش موثری دارد.

وی با در ادامه به پیشرفت‌های کشور در حوزه تحقیقات و‌فناوری، تولید زیرساختهای فناوری، حرکت به سمت تولید مقالات باکیفیت، رشد پژوهشگران یک درصد برتر کشور، مقالات نمایه شده و کتب منتشره اشاره کرد.

وزیر بهداشت تاکید کرد: باید سعی کنیم از روشهای نوین استفاده کرده و افرادی را برای کمک به اساتید برای تولید مقالات و جمع اوری دیتا تربیت کنیم.

وزیر بهداشت در پایان سخنان خود ضمن تقدیر از اساتید پیشکسوت تاکید کرد: همانطور که در این مسیر ما راه پیشینیان را ادامه دادیم این راه باید ادامه یابد و حرکت به سمت پیشرفت مملکت باشد.

در بخش دیگری از این نشست، دکتر علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  ضمن تشکر و خوش امدگویی  به ویز بهداشت و معاونین دانشگاه های کشور با اشاره به سایه سنگین ابزارهای نوین دیجیتال در عصر امروز بر سر علم پزشکی، بر ضرورت به کارگیری آن‌ها در حوزه تحقیقات و فناوری نظام سلامت تاکید کرد.

وی با با اشاره به نگاه ژرف‌اندیشانه راهبردی و نوین معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به این حوزه، یکی از مهمترین و اساسی‌ترین راهبردهای این دوره از معاونت را عدالت در بازتوزیع منابع مبتنی بر برونداد پژوهشی کشور اعلام کرد و افزود: این نگاه با ثبات مطلوبی در حال پیگیری است و به تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور نیز تسری پیدا کرده است.

وی در ادامه توجه به بروندادمحوری تحقیقات کاربردی و پاسخگو محوری بر اساس نیازهای جامعه در دانشگاه‌های علوم پزشکی را از دیگر سیاست‌های راهبردی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت دانست و افزود: تدوین نقشه آمایشی پژوهشی سلامت برای جلوگیری از حرکت سردرگم کننده تحقیقات در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و تعیین جایگاه آن‌ها بر اساس ظرفیت و استعادادهای هر دانشگاه با نگاه ماموریت گرایانه در مسیر به ثمر رساندن پژوهش‌ها از دیگر تدابیر ستودنی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت است.

وی توجه به توسعه فناوری و بهبود زیرساخت‌ها، ریل گذاری‌ها، حرکت جسورانه در حوزه فناوری و جهان بینی تحقیقات علوم پزشکی را از دیگر سیاست‌های کارآمد وزارت بهداشت خواند و گفت: حرکت بر لبه‌ دانش، مسیر غرورانگیزی است که در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور در حال شکل‌گیری است؛ توجه به دانش داروهای نوترکیب، درمان‌های نوین، به کارگیری علوم بایو و نانوتکنولوژی و استفاده از ابزارهای دیجیتال از جمله تصمیمات مهم در حوزه فناوری محسوب می‌شود.

رییس دانشگاه با اشاره به سایه سنگین ابزارهای نوین دیجیتال در عصر امروز بر سر علم پزشکی، بر ضرورت به کارگیری آن‌ها در حوزه تحقیقات و فناوری نظام سلامت تاکید کرد و افزود: امنیت سایبری، اقتصاد دیجیتالی، حرکت به سمت دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم، اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و متاورس مباحثی است که باید در حوزه پژوهش سلامت محور مورد توجه قرار گیرد.

به گفته دکتر زالی، دستیابی به پردازشگرهای کوانتومی، بهره‌گیری از پرینترهای چهاربعدی، تولید دارو به کمک هوش مصنوعی، تجهیزات نوین و پیچیده پزشکی و توسعه اینترنت اشیا از تحولاتی است که انتظار می‌رود در حوزه سلامت حاصل شود؛ بر اساس نتایج تحقیقات یک شرکت تله مدیسین آمریکایی در آینده نزدیک 80 درصد تولیدکنندگان حوزه سلامت در دنیا به سمت فناوری حرکت خواهند کرد.

رییس دانشگاه به دستاوردهای پژوهشی دانشگاه اشاره کرد و گفت: در سال گذشته میلادی، با چاپ پنج هزار و 126 مقاله از مرز انتشار پنج هزار مقاله در سال عبور کردیم. همچنین هزار و 560 مقاله نیز با مشارکت بین‌المللی به چاپ رساندیم. استناد مقالات دانشگاه نیز از 127 هزار مورد عبور کرد.

وی با بیان اینکه انتشارسه و نیم مقاله به ازای هر عضو هیئت علمی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را به عنوان رکورددار ملی معرفی کرده است، افزود: این رقم نشان می‌دهد سطح توزیع انتشار مقاله به شاخص عدالت نزدیک شده است.

رئیس دانشگاه از استقرار 250 شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه خبر داد و گفت: در حال حاضر 298 محصول آماده تجاری سازی تولید شده و سال گذشته درآمدی بالغ بر 300 میلیارد تومان از فروش محصولات محقق شد.

به گفته دکتر زالی، 13 مجله از 42 مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز رتبه اول اصول اثرگذاری را کسب کرده‌اند.ی همچنین از افتتاح پارک علم و فناوری در آینده‌ای نزدیک و برنامه‌ریزی برای راه اندازی شهرک علم و فناوری دانشگاه در شرق استان تهران خبر دادو  دکتر زالی در پایان معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی را پرچمداران اصیل پژوهشی در حوزه سلامت دانست و از حمایت‌های دکتر عین اللهی وزیر بهداشت و دکتر پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و همچنین تلاش‌های معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه تقدیر کرد

.نقش حیاتی تحقیقات و فناوری در کارآمدی نظام سلامت
 در بخش دیگری از این نشست، دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تاکید بر ضرورت بهبود بهره‌وری با هدف نیل به مرجعیت علمی و بهبود کارایی سلامت، تدوین اولین سند تحقیقات بهره‌ور و پاسخگو را در دستور کار این دوره از جلسات معاونان اعلام کرد.

وی با اشاره به اینکه توسعه تحقیقات نافع و فناوری‌های نوین و نیل به مرجعیت علمی از راهکارهای مقابله با تهدیدهای نظام سلامت است، افزود: در این مسیرتولید و کاربست دانش، تولید و کاربست فناوری، دیپلماسی سلامت و اقتصاد دانش‌بنیان همگی اهمیت دارند. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این زمینه ثابت کرده که یک دانشگاه فناور است و این موضوع را به طور جدی دنبال می‌کند.

سلامت است. همچنین آرامش توام با دانش، پژوهش،علم و نوآوری که با تلاش‌های معاونت تحقیقات و فناوری این دانشگاه فراهم شده قابل تقدیر است. .وی ادامه داد: نگاه ملی ریاست این دانشگاه تداعی کننده شتاب این مجموعه در پیشرو بودن در عرصه  

  وی در ادامه این نشست سیاست‌های کلان معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت را مبتنی بر بهره‌وری دانست و افزود: افزایش پاسخگویی به نیازهای کلان سلامت، ارایه شواهد معتبر به ذی‌نفعان و تصمیم‌گیران نظام سلامت، طراحی شاخص‌های ارزشیابی نوین به منظور تقویت بهره‌وری،استفاده هرچه بهتر و بیشتر از زیرساخت‌های تحقیقات و فناوری، تمرکز بر برنامه‌های نگاه داشتن نخبگان، تمرکز بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های دیپلماسی سلامت در منطقه و تمرکز بر توسعه صادرات محصولات دانش بنیان از جمله اهداف برگزاری این نشست در راستای تحقق سیاست‌های کلان معاونت است.

دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این نشست ابراز امیدواری کرد که این گردهمایی دو روزه منجر به تصویب مصوبات خوبی در راستای رفع مشکلات حوزه سلامت و نیازهای مردم باشد.

 وی پیشرفتها و دستاوردهای حاصل شده در حوزه تحقیقات و فناوری را مرهون نگرش برجسته و حمایتهای دکتر زالی در این دانشگاه برشمرد و از حمایتها و رهنمودهای وی در این مسیر تقدیر کرد.

اولویت مهم پژوهش و فناوری جبران ناکارآمدی سلامت و ارتقای بهره‌ وری است و کارآمدی نظام سلامت باید شعار جدی معاونت‌های تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور باشد.

 دکتر محمد اسماعیل اکبری مشاور وزیر و رییس پژوهشکده سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این نشست درخصوص بهره وری تحقیقات سلامت به منظور کاهش ناکارامدی های نظام سلامت پرداخت.

وی با بیان اینکه علمی که به تغییر رفتار منجر نشود علم نافع نیست، گفت: مجموعه فعالیتهای ما در تولید علم باید به تغییر رفتار ختم شود.

دکتر اکبری با بیان اینکه تولید علم ما باید پاسخگوی نیاز های سلامت مردم باشد، تاکید کرد: عدالت در سلامت، عدالت در پژوهش و عدالت برای مردم باید هدف نهایی باشد.

 دکتر حسنعلی شهریاری رییس کمیسون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به رتبه علمی بالای دانشگاههای علوم پزشکی بر لزوم ارتقای رتبه علمی کشور در جهان از جایگاه ۱۵ تاکید کرد.

 وی با اشاره به شیوع بیماری هایی نظیر دیابت فشارخون و اعصاب و روان تلاش برای تولید داروهای مورد نیاز این بیماران را ضروری برشمرد.

 وی افزود: در ٢٥ سال اتی ٣٣ درصد جمعیت کشور سالمند می شوند که برای آن باید برنامه ریزی صورت گیرد.

رییس کمیسون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در هیچ زمینه علمی نباید غافل شویم و ضروری است به مقولات مختلف از جمله هوش مصنوعی توجه کنیم.

وی با تاکید بر لزوم کاربردی بودن تحقیقات یادآور شد: البته تحقیقات و مقالات ما ضمن کاربردی بودن باید به نحوی باشند که باعث ارتقای رتبه علمی نیز شود.

 



  • گروه خبری : اخبار معاونت تحقیقات و فن آوری
  • کد خبر : 128811
کلید واژه

تصویر

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

تنظیمات قالب