×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1393/08/28 - 13:47
  • بازدید : 957
  • تعداد بازدید : 64
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
معاونت تحقیقات و فن آوری:

نخستین همایش ملی کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی دانشگاههای علوم پزشکی با حضور دکتر پیوندی رئیس دانشگاه گشایش یافت

وابط عمومی دانشگاه : نخستین همایش ملی کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی دانشگاههای علوم پزشکی با محتوایی آسیب شناسی و آسیب زدایی جریان اطلاعات با حضوردکتر پیوندی رئیس دانشگاه در تالار ابن سینا دانشکده پزشکی آغاز به کار کرد.

 روابط عمومی دانشگاه : نخستین همایش ملی کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی دانشگاههای علوم پزشکی  با محتوایی آسیب شناسی و آسیب زدایی جریان اطلاعات با حضوردکتر پیوندی رئیس دانشگاه در تالار ابن سینا دانشکده پزشکی آغاز به کار کرد.

درمراسم افتتاحیه این همایش دو روزه  که دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، دکتر فریبرز خسروی معاون پژوهشی کتابخانه ملی، دکتر مومن زاده رییس کتابخانه مرکزی دانشگاه و جمعی از اساتید، پژوهشگران و کتابداران حضور داشتند، دکتر پیوندی رییس دانشگاه ضمن تبریک هفته کتاب و بزرگداشت مقام کتابداران  اظهار امیدواری کرد برگزاری این همایش منجر به انتقال صحیح و منطقی اطلاعات و یافته های پژوهشی در این رشته شود.

وی با اشاره به ضرورت توجه به کتاب و کتاب خوانی گفت: عصری که در آن زندگی می کنیم، عصر پیشرفت فناوری است که مراکز اطلاع رسانی و کتاب خوانی نیز از این امر مستثنی نیستند و لازم است کتابداران و مراکز اطلاع رسانی نیز به علم روز و فناوری های نوین مجهز شوند .

دکتر پیوندی در ادامه خاطرنشان کرد:در آینده ای نه چندان دور باید کتابخانه های سنتی به مدرن تبدیل شوند زیرا بدون در نظر گرفتن پیشرفتها در دنیا از صحنه اطلاع رسانی حذف خواهیم شد .

دکتر پیوندی آینده را متعلق به پیشگامان فناوری دانست و افزود: اطلاع رسانی صحیح و به روز در حوزه علوم پزشکی نقش عمده ای درروزآمد کردن اطلاعات ارایه دهندگان خدمات و کیفیت ارائه خدمت در نظام سلامت دارند و کتابداران نقش مهمی در این خصوص ایفا می کنند تا اجزای نظام سلامت  بتوانند کار صحیح و منطقی همراه با علوم روز و با سرعت و قابلیت بیشتری انجام دهند.

رییس دانشگاه با تاکید بر لزوم تجهیز  تمامی کارگزاران علوم کتابداری به علوم  جدید و فناوری برای ارایه خدمات بهتر و شایسته تر افزود: علوم پزشکی در کشور علوم بسیار گسترده ای است که لازم است انسجام خاصی پیدا کند و تاسیس کتابخانه ملی پزشکی راهی برای انسجام جریان اطلاع رسانی در حوزه پزشکی و سلامت است که همکاری نزدیک وزارت علوم و وزارت بهداشت در این خصوص ضروری می باشد تا از موازی کاری جلوگیری شود و هزینه ها کاهش یابد .

در ادامه مراسم دکتر زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در این همایش ضمن تبریک هفته کتاب و کتابداری گفت: هفته کتاب یادآور کتابدار و کتابخانه است و امروزه در چرخه پژوهش حلقه مفقوده اولیه اطلاع رسانی و اطلاع یابی می باشدکه  خوشبختانه با پیشرفت های اخیر تحول عظیمی در بحث اطلاع رسانی در بخش علوم پزشکی صورت گرفته است.

دکتر زرقی در ادامه گفت: در گذشته زمان زیادی صرف یافتن مطالب مورد نیاز علمی و پژوهشی در کتابخانه های دستی و سنتی می شد اما امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی این امر با سرعت، صحت ، دقت و صرف زمان  کم انجام می شود.

معاون پژوهشی دانشگاه برگزاری این همایش را بستر مناسبی برای تبادل آخرین اطلاعات و دستاوردها در زمینه علوم پزشکی دانست و ادامه داد : کتابداران دراین همایش می توانند آخرین دستاوردهای  علمی در خصوص کتابداری را دریافت کنند تا بتوانند اطلاع رسانی صحیحی به پژوهشگران و پزشکان داشته و خدمت رسانی بهتری را به جامعه پزشکی ارائه دهند.

 وی گفت: متاسفانه آثار سنت گرایی و روشهای قدیمی هنوز در کتابخانه ها سایه افکنده است و همچنان پژوهشگران با علم روز آشنایی کافی ندارند که برگزاری کارگاههای آموزشی و تخصصی و تربیت نیروها می تواند در این خصوص موثر باشد.

دکتر زرقی در ادامه سخنان خود با اشاره به هدف معاونت پژوهشی که ایجاد نقش محوری کتابخانه مرکزی  در  برقراری ارتباطات صحیح  میان پژوهشگران است گفت: در واقع همان طور که برای اجرای طرح تحقیقاتی انتظار داریم پژوهشگران در حلقه پژوهش قرار گیرند انتظار می رود که کتابدار و یا اطلاع رسان بتواند برای ایجاد پژوهش در این چرخه ورود پیدا کند.

وی از کتابداران دعوت کرد که با جریان نوین اطلاع رسانی که در دنیا اتفاق اقتاده است همگام شوند وحضور پررنگی را در عرصه پژوهش داشته باشند واضافه کرد: امروزه کتابداری صرفا خدمات کتاب رسانی نیست و نقش کتابدار  و کتابخانه نقش بسیار اساسی در چرخه پژوهش است .

دکتر زرقی کتابداران را اولین حلقه چرخه پژوهشی و ایجاد نقاط مثبت در این چرخه را ناشی از تلاش و کوشش همکاران  در کتابخانه دانست و اظهار امیدواری کرد این همایش بتواند بستر مناسبی برای تبادل اطلاعات و تبادل دستاوردها داشته باشد و گامی  موثر برای حرکت کتابداران به سمت اطلاع رسانی بهتر، صحیح تر و دقیق تر باشد.

دکتر خسروی معاون پژوهشی کتابخانه ملی ایران نیز با اشاره به تاریخچه پیدایش کتابخانه های ملی در دنیا این نوع کتابخانه ها را حاصل پیدایش مدرنیته و پست مدرنیته خواند و افزود: منابع این کتابخانه ها به دو دسته تقسیم می شود:  منابع تولید شده توسط ملت و منابع تولید شده درباره ملت.

دکتر خسروی با اشاره به اینکه امروزه کتابخانه ها از بزرگترین سرمایه های یک کشور محسوب می شوند کتابخانه ملی ایران را از مطرح ترین کتابخانه های دنیا خواند.

 وی همچنین از پیشنهاد ریاست دانشگاه مبنی بر تاسیس کتابخانه ملی پزشکی استقبال کرد و از اعلام آمادگی مرکز کتابخانه ملی ایران مبنی بر راه اندازی این کتابخانه در دل کتابخانه ملی ایران خبر داد.

 وی در بر گیری چهار تعریف را از ویژگی های یک کتابخانه ملی بر شمردو گفت: در اختیار داشتن حق مالکیت و رعایت مقررات ملکیت معنوی کتب، وجود فرایند مدیریتی، فراهم آوردن پردازش، اطلاع رسانی و برنامه نگهداری بلند مدت از جمله ویژگی هایی است که این کتابخانه باید داشته باشد.

وی همچنین به ضرورت دیجیتال سازی منابع اشاره کرد و آن را راه حلی منطقی و امروزی برای به اشتراک گذاری مفید آثار و اطلاعات دانست که امکان تبادل محتوا در سطح ملی و بین المللی را نیز فراهم می آورد.

در ادامه مراسم دکتر سیروس مومن زاده رییس کتابخانه مرکزی دانشگاه گفت :ورود فناوری اطلاعات به کتابخانه ها ی دانشگاهی به ویژه کتابخانه های دانشگاهی و تحقیقاتی از دهه 1960 آغاز و سپس با تبدیل مواد و منابع سنتی به دیجیتالی، کتابخانه ها در تمام ابعاد خود دستخوش تغییراتی بنیادین شدند.

وی ادامه داد: کتابخانه های دانشگاهی که به عنوان بخشی از فرآیند آموزشی محسوب می شوند با استفاده  از منابع اطلاعاتی الکترونیکی که حضور چشمگیری که در کتابخانه ها پیدا کرده است، به شکلهای مختلفی به فرآیند آموزشی کمک می کنند.

دکتر مومن زاده هدف از برگزاری این همایش را فراهم آوردن محیطی مناسب برای عرضه آخرین دستاوردهای اساتید و پژو هشگران  و دانشجویان کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی در قالب مقالات و کارگاه های آموزشی دانست .

وی اضافه کرد: ایجاد بستری مناسب برای تبادل اندیشه ها و ایجاد ارتباط بیشتر و فراهم آوردن بستری برای ایجاد تعاملات علمی و فناوریهای نوین اطلاعات و ارتقای سطح علمی دانشجویان و پژوهشگران، کتابدارن و شرکت کنندگان در همایش از طریق برگزاری کارگاههای آموزشی و همچنین ایجاد پویایی و انگیزه با مشارکت در فعالیتهای علمی کتابداران و معرفی تکنولوژیهای نوین در حوزه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی از طریق برگزاری نمایشگاههای تخصصی در توسعه و بهبود کیفیت خدمات کتابخانه های پزشکی و ارتقاء توانمندی کتابداران موجب تاثیر بربهداشت و سلامت جامعه خواهد شد.

 

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت تحقیقات و فن آوری
  • کد خبر : 15031
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

تنظیمات قالب