×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1397/10/29 - 20:48
  • بازدید : 359
  • تعداد بازدید : 101
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دکتر ملک‌زاده: ایران در تولید مقالات بین کشورهای منطقه و اسلامی پیشتاز است

دکتر رضا ملک‌زاده در چهارمین نشست کشوری شبکه کوهورت ايران که در پژوهشکده علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: ایران علیرغم جمعیت یک‌درصدی نسبت به‌کل جهان، دو درصد نمایه‌ها را به خود اختصاص داده است.

معاون تحقیقات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ایران علیرغم جمعیت یک‌درصدی نسبت به‌کل جهان، دو درصد نمایه‌ها را به خود اختصاص داده است، گفت: ایران در تولید مقالات و نمایه شدن در کشورهای منطقه و اسلامی پیشتاز است.

وی با مقایسه رشد تولید علم و به‌خصوص علوم پزشکی در ایران با کشورهای منطقه و دنیا طی دهه‌های گذشته، گفت: ایران علیرغم جمعیت یک‌درصدی نسبت به‌کل جهان، دو درصد نمایه‌ها را به خود اختصاص داده است که از این لحاظ از برخی کشورهای اروپایی نظیر روسیه نیز بالاتر است.

معاون تحقیقات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه با یادآوری دستاوردهای شگرف علمی در جهان به ذکر اهمیت پژوهش‌های تیمی پرداخت و به تأسیس مرکز بین‌المللی مطالعات علمی و همکاری‌ها در وزارت علوم اشاره کرد.

وی ضمن توضیح روند رشد همکاری‌های بین‌المللی در مقالات در کل علوم و نیز پزشکی بالینی ایران و مقایسه آن با کشورهای منطقه، به توجه بیشتر به تأثیر همکاری‌های بین‌المللی در کیفیت استنادی در نظام‌های رتبه‌بندی تأکید کرد.

دکتر ملک‌زاده شناسایی و دعوت از دانشمندان ایرانی مقیم خارج از کشور را از اقدامات معاونت تحت پوشش خود برشمرد و در ادامه به تجربه‌های موفق همکاری بین‌المللی اشاره کرد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با معرفی نمونه‌ای از مطالعه گلستان، نسبت به بهره‌مندی این تجارب برای تمام دانشگاه‌های کشور ابراز امیدواری کرد.

وی در ادامه به ارائه آمار علل مرگ براثر بیماری‌ها در ایران و مقایسه آن با جهان و منطقه پرداخت و با استناد به آن توجه به بیماری‌های غیر واگیر را از مهم‌ترین موضوعات حوزه بهداشت و درمان قلمداد کرد.

دکتر فریدون عزیزی، رئیس پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در بخش دیگری از این مراسم با بیان تاریخچه و اهداف شبکه کوهورت کشور به پررنگ شدن نقش بیماری‌های غیر واگیر به‌ویژه پس از جنگ جهانی دوم اشاره کرد.

وی در ادامه با اشاره مطالعات انجام‌شده درباره افزایش بیماری‌های غیر واگیر در کشورهای درحال‌توسعه، گفت: بیماری‌ها در کشورهای درحال‌توسعه در مرحله گذار از بیماری‌های واگیر به غیر واگیر هستند.

عزیزی به بیان برنامه‌ها و مطالعات پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر کشور پرداخت و ضمن اشاره به مطالعه قند و لیپید تهران، مطالعات کوهورت اصفهان و کوهورت گلستان را به‌عنوان اولین مطالعات کوهورت بزرگ کشور معرفی کرد.

 

  • گروه خبری : گروه اخبار جشنواره پژوهشي,اخبار معاونت تحقیقات و فن آوری,آرشیو,اخبار یاهویی
  • کد خبر : 73219
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

تنظیمات قالب