اداره فن آوری اطلاعات و ارتباطات:
افزایش پهنای باند اینترنت دانشگاه و راه اندازی سامانه ایمیل دانشگاه
همزمان با هفته ارتباطات، افزایش پهنای باند اینترنت دانشگاه و راه اندازی سامانه ایمیل دانشگاه به همت معاونت تحقیقات و فن آوری دانشگاه انجام پذیرفت به این مناسبت مصاحبه ایی را با جناب دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فن آوری ترتیب دادیم ...
متن مصاحبه همزمان با هفته ارتباطات، افزایش پهنای باند اینترنت دانشگاه و راه اندازی سامانه ایمیل دانشگاه به همت معاونت تحقیقات و فن آوری دانشگاه انجام پذیرفت به این مناسبت مصاحبهایی را با جناب دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فن آوری ترتیب دادیم . سوال 1 : در حال حاضر پهنای باند اینترنت دانشگاه چقدر می باشد و نسبت به قبل چه مقدار افزایش یافته است؟ پهنای باند اینترنت دانشگاه 200Mbpsمی باشد که این پهنای باند ، از دو منبع اصلی تأمین اینترنت کشور یعنی شرکت ارتباطات زیر ساخت و فیزیک نظری تأمین می گردد. در سال گذشته پهنای باند اینترنت دانشگاه 150Mbpsبود که به 200Mbpsارتقاء و ضمن افزایش سرعت، کیفیت آن هم بهبود یافته است. سوال 2 : چه اقداماتی جهت افزایش کیفیت سرعت اینترنت صورت گرفته است؟ درگذشته پهنای باند اینترنت از شرکت مخابرات و فیزیک نظری دریافت می گردید. باتوجه به اینکه شرکت مخابرات خودش اینترنت را از شرکت ارتباطات زیر ساخت دریافت می کند بنابر این یک واسطه حذف گردید و این امر در بهبود کیفیت و سرعت تأثیر بسزایی دارد. البته شرکت زیر ساخت صرفاً به مراکز ISPو PAPاینترنت واگذار می کند ولیکن با حمایت های ریاست محترم دانشگاه جناب آقای دکتر پیوندی و رایزنی صورت گرفته با وزیر محترم ICTاین امر مهم برای دانشگاه محقق گردید. سوال 3: در حال حاضر اینترنت چه تعداد از مراکز تحت پوشش دانشگاه از ستاد تأمین می گردد؟
در گذشته مراکز به صورت پراکنده نسبت به تأمین اینترنت اقدام سوال 4 : در حال حاضر سرعت اینترنت تحت پوشش چقدر است؟
شاخص اختصاص پهنای باند به مراکز تحت پوشش اول:تعداد کاربران سوال 5 : چرا علی رغم افزایش پهنای باند اینترنت برخی از مراکز همچنان نسبت به سرعت اینترنت ناراضی می باشند؟
درخصوص رضایت مندی کاربران نهایی آنچه خیلی مهم می باشد مدیریت پهنای باند اینترنت است. پهنای باندی که از ستاد تحویل مراکز می گردد ، باید توسط خود مراکز و مسئولین محترم ITمراکز طبق ضوابط تعیین شده مدیریت گردد. به عنوان مثال اگر اینترنت بین کاربران بدون مشخص شدن محدودیت سرعت هر کاربر توزیع گردد، امکان دارد یک کاربر با یک یا چند دانلود کل پهنای باند آن مرکز را به خود اختصاص دهد و این امر موجب نارضایتی سایر کاربران می گردد و این موضوع هیچ ارتباطی به میزان پهنای باند ندارد چرا هر اندازه هم که پهنای باند زیاد شود اگر مدیریت نشود بازهم کاربران احساس بهبود نخواهد داشت و اگر در برخی از مراکز این نارضایتی وجود دارد ناشی از عدم مدیریت صحیح پهنای باند می باشد که سوال 6 : دانشجویان مستقر در خوابگاه ها هم از همین پهنای باند استفاده می نمایند؟
بلی باتوجه به اینکه میزان استفاده دانشجویان درخوابگاه از اینترنت بیشتر در ساعت بعد از ظهر و شب می باشد و در این زمان دانشگاه استفاده چندانی ندارد لذا پهنای باند اینترنت در اختیار دانشجویان قرار می گیرد که در حال حاضر 150Mbps در کلیه خوابگاه ها سوال 7: جناب آقای دکتر زرقی یکی از مطالبات اعضای هیئت علمی و دانشجویان تعویض سامانه ایمیل دانشگاه می باشد آیا در این خصوص اقدامی صورت گرفته است؟ سامانه ایمیل فعلی دانشگاه به علت نداشتن بسیاری از استاندارد های لازم و پاسخ گو نبودن نیاز های اعضای هیئت علمی و دانشجویان ناچاراً به دلایل مشکلات تأمین اعتبار تعویض نگردیده است ولیکن با حمایت های صورتگرفته و تأمین اعتبار لازم پروژه ایمیل سرور جدید از ابتدای سال کلید خورده است و به اتمام رسیده است و در فاز پایلوت و آزمایش می باشد که انشاء.... در خرداد ماه جایگرین ایمیل سرور فعلی خواهد شد. سوال 8: قابلیت های ایمیل سرور چیست؟ ایمیل سرور جدید تمام Featureهای استاندارد یک ایمیل سرور را دارا می باشد و حجم قابل قبولی به میزان 1Gبه ازای هر کاربر اختصاص داده شده است و تمامی فرآیند ثبت نام و درخواست ایمیل به صورت اتوماتیک صورت می پذیرد و از نظر کارایی و سرعت نسبت به ایمیل سرور فعلی بسیار بهتر می باشد. با تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار دادید. مهسا سجودی – پیمان قاسمی |
نظر