×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

مراسم افتتاح ششمین همایش ملی کتابداران پزشکی و اطلاع‌رسانان سلامت

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات وفن آوری، دکتر‌ افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در مراسم افتتاح ششمین همایش ملی کتابداران پزشکی و اطلاع‌رسانان سلامت که صبح امروز در تالار امام خمینی (ره) دانشکده پزشکی دانشگاه برگزار شد، با اشاره به اهمیت نقش کتابداران در حوزه تحقیقات و فناوری حوزه سلامت، عنوان کرد: امروزه دانشگاه‌ها در حال حرکت به سمت دانشگاه‌های نسل سوم و دانش بنیان هستند. امروزه علم، علم اطلاعات دانش‌شناسی است و بهتر است پیوست دانش بنیان نیز به آن افزوده شود.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گسترده‌ترین محدوده جغرافیایی تحت پوشش در نظام سلامت را در اختیار دارد و یکی از بزرگترین دانشگاه‌های علوم پزشکی در حوزه تعداد دانشجو و پرسنل محسوب می‌شود، افزود: با آغاز فعالیت خود در معاونت تحقیقات و فناوری در یکی از مهمترین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، بلافاصله اقدامات لازم برای راه‌اندازی مرکز علم سنجی در کتابخانه مرکزی دانشگاه صورت گرفت.

به گفته دکتر زرقی، بر اساس گزارش‌های مرکز علم سنجی دانشگاه، ۷۲۰ عضو هیئت علمی خاموش از میان هزار و ۴۳۱ اعضای هیئت علمی، در حال حاضر به ۷۱ عضو هیئت علمی خاموش، به معنای انتشار حداکثر یک مقاله در طول دوره عضویت، کاهش پیدا کرده است.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه همچنین از برگزاری ۲هزار کارگاه توانمندسازی اعضای هیئت علمی به منظور ارتقای کیفیت مقالات و تبدیل علم به فناوری، محصول و ثروت خبر داد.

دکتر زرقی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را با دارا بودن ۱۶۰ شرکت دانش‌بنیان، دانشگاه پیشرو در این حوزه دانست و گفت: تاکنون ۲۲۷ محصول در این شرکت‌ها تولید شده و سال گذشته فروش محصولات دانش‌بنیان از مرز ۳۰۰ میلیارد تومان نیز عبور کرد.

وی ادامه داد: درآمدزایی حاصل از فروش محصولات دانش‌بنیان در سال جاری به ۱۰ میلیارد تومان رسیده که برای ارتقای آن تا صد میلیارد تومان نیز هدفگذاری صورت گرفته است. از همین‌رو در آینده نزدیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌تواند در راستای استقلال در تامین منابع مالی گام بزرگی بردارد.

دکتر زرقی با بیان روند پیشرفت حوزه کتابداری در کشور، تصریح کرد: با رشد جهشی این حوزه در دهه ۶۰ و ۷۰ و تعریف مقطع دکترای رشته کتابداری، این دانش، مبنای اجتهادی به خود گرفت و امروزه این علم نیز همچون سایر علوم باید با تکنولوژی و فناوری‌های به روز عجین شود.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه ادامه داد: تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان کتابداری باید افزایش یابد تا خدمت در این حوزه به ثروت تبدیل شود. این رشته از معدود رشته‌هایی است که خدمت، مدیریت، علم اطلاع‌رسانی و ارتباطات را شامل می‌شود.

دکتر زرقی با اشاره به رونمایی از کتابخانه هوشمند بیمارستانی در یکی از مراکز درمانی دانشگاه، در راستای تحقق اهداف هوشمندسازی نظام سلامت، اظهار کرد: معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه معتقد است تکنولوژی همواره باید در علم کتابداری جاری باشد، از همین رو امسال نیز برنامه‌ریزی برای اجرای طرح کتابخانه هوشمند در سه بیمارستان دیگر دانشگاه صورت گرفته است.

وی در ادامه از تدوین استاندارد ملی کتابخانه‌های بیمارستانی در دانشگاه به دستور وزارت بهداشت و انتشار اولین مجله انگلیسی زبان در حوزه پزشکی (Journal of medical library and information science) به عنوان دستاوردهای دانشگاه در حوزه کتابداری خبر داد و گفت: مقرر شد تا پایان سال ۱۴۰۱ نمایه بین‌المللی برای این مجله دریافت شود تا علم تولید شده در دانشگاه به زبان جهانی انتقال یابد.

دکتر زرقی در پایان در خصوص ارایه طرح‌های فناور و بروز منطبق با سیاست‌های وزارت بهداشت و فراهم کردن امکان استقرار کتابداران و اطلاع‌رسانان حوزه سلامت از سراسر کشور در مراکز رشد دانشگاه اعلام آمادگی کرد و گفت: تمام اقدامات وزارت بهداشت در حوزه تحقیقات و فناوری بر پایه عدالت در توزیع منابع است و برنامه‌ریزی‌ و مدیریت در تمام زمینه‌ها توسط متخصصان همان حوزه صورت می‌گیرد که این ویژگی منجر به ارتقای سطح کیفیت فعالیت‌های نوآورانه و فناورانه در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور خواهد شد.

اهمیت تعامل جامعه پزشکی با کتابداران و اطلاع رسانان حوزه سلامت 

دکتر عباس حق‌پرست مدیر اطلاع‌رسانی پزشکی و منابع علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر ششمین همایش ملی کتابداران پزشکی و اطلاع‌رسانان سلامت نیز در این همایش با بیان اینکه جامعه علمی باید از ظرفیت کتابداری موجود در کشور بهره‌مند شوند، بر نقش کتابداران در ارتقای سرانه کتابخوانی در کشور تاکید کرد.

وی برگزاری این قبیل همایش‌ها را در ارتقای وضعیت اطلاع‌رسانی پزشکی و منابع علمی کارساز دانست و افزود: یکی از بزرگترین تفاوت‌های این دوره از همایش ملی کتابداران پزشکی و اطلاع‌رسانان سلامت، رونمایی از چهار محصولی بود که به دستور وزارت بهداشت و به همت دانشگاه‌های علوم پزشکی تولید شد و این دستاورد به طور قطع تکلیف جامعه کتابداران در سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی را بیشتر می‌کند.

دکتر حق‌پرست بر اهمیت توسعه انتشار مجلات بین المللی، ارتقای سرعت دسترسی کاربران به اطلاعات و داده‌‌ها با به کارگیری از تکنولوژی روز و برگزاری دوره‌های پودمانی نیز تاکید کرد.

دبیر همایش در پایان تدوین سند ملی هوشمندسازی کتابخانه‌ها به منظور تحول در حوزه کتابداری را موثر دانست و عنوان کرد: این همایش دو روزه بستری برای بررسی طرح‌ها و پیشنهادهای حوزه کتابداری پزشکی و اطلاع رسانی سلامت با محوریت توجه به پژوهش‌های مسئله محور خواهد بود.

در ادامه این همایش از کتابخانه‌ها و کتابداران برگزیده دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور تقدیر شد.

 

 

 

 

 

 

کلمات کلیدی
{author_name}
تصویر نویسنده :

تنظیمات قالب