×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/07/28 - 11:22
  • بازدید : 66
  • تعداد بازدید : 60
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
معاونت تحقیقات و فن آوری دانشگاه

گردهمایی پرشور دانشجویان علاقمند به تحقیق و پژوهش در حوزه سرطان

گردهمایی پرشور دانشجویان علاقمند به تحقیق و پژوهش در حوزه سرطان

کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی دانشکده پزشکی با همکاری مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه، اقدام به برگزاری گردهمایی دانشجویی در جهت جذب دانشجویان علاقمند برای فعالیت های تحقیقاتی با اولویت های پژوهشی مرکز تحقیقات سرطان در روز پنجشنبه مورخ 12مهرماه سال جاری نمود. 

طبق اعلام معاون پژوهشی دانشکده پزشکی، همایش دانشجویی تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به همت مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و با همکاری کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی دانشکده پزشکی در روز پنجشنبه مورخ دوازده مهرماه سال 1403 با حضور اساتید برجسته و مسئولین دانشگاه، دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، دکتر محمد اسماعیل اکبری استاد ممتاز دانشگاه و رییس مرکز تحقیقات سرطان، دکتر سید علی ضیایی معاون پژوهشی دانشکده پزشکی، دکتر محبوبه بهلولی سرپرست کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی دانشگاه، دکتر عطیه اکبری معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سرطان و با حضور بیش از 120 دانشجو از سرتاسر کشور در همه رشته ها به صورت حضوری و 30 دانشجو به صورت همزمان در بستر آنلاین برگزار شد.

مراسم با پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و تلاوت آیاتی از کلام الله مجید به صورت رسمی آغاز شد.

ابتدا آقای محمدامین توفیقی زواره، دبیر کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی دانشکده پزشکی، ضمن خیرمقدم به اساتید و دانشجویان، ارائه ای با موضوع الزام و فلسفه پژوهش و لزوم تحقیق برای دانشجویان نسل جدید پزشکی ارائه دادند. در این ارائه، موضوعات جدید تحقیق و تغییر بار بیماری ها در ایران از بیماری های عفونی به بیماری های مزمن بحث شد که لزوم تحقیق در زمینه سرطان را دو چندان می سازد.

پس از آن دکتر سید علی ضیایی معاون پژوهشی دانشکده پزشکی و سرپرست کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده به سخنرانی پرداختند. ایشان با اشاره به اهمیت شناخت مفهوم تحقیق متذکر شدند که دانشجویان امروزی متاسفانه تنها خود مقاله را می بینند در حالی که اهمیت تحقیق به چاپ مقاله نیست بلکه مسیر و فرایند است که اهمیت دارد و دانشجو باید نیازها و مشکلات را بداند و برای حل این مشکلات قدم بردارد و راه حل ارائه دهد و چاپ مقاله خود در این مسیر بدست می آید. وی پس از آن به معرفی سابقه کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی دانشکده پزشکی پرداخت و تاکید کردند که این مسیر جدید دقیقا مطابق با مفهوم دانشجوی جدید، محقق و چند بعدی است.

دکتر محبوبه بهلولی سرپرست کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی دانشگاه در ادامه به معرفی کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی پرداختند. وی در صحبت های خود پس از ذکر ساختار و سلسله مراتب کمیته به بیان انواع حمایت های کمیته از دانشجویان پرداخت. ایشان تاکید کردند که حمایت های کمیته بر دو اساس طرح های فناورانه و طرح های تحقیقاتی است و دانشجویان علاوه بر فرایندهای تحقیقانی- فناورانه می توانند از حمایت های مالی بهره مند شده که این حمایت ها در سرتاسر کشور بی نظیر و بی بدیل است.

پس از آن دکتر عطیه اکبری معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سرطان فرآیند این حرکت دانشجویی را با ذکر جزییات توضیح دادند. ایشان خاطرنشان کردند که این فرایند با کمک کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی دانشکده پزشکی از دو ماه پیش آغاز شده است. وی گفت که پس از جلسات متعدد و مشخص شدن چارچوب کلی کار فراخوان ثبت نام در بستر آنلاین در اختیار تمامی دانشجویان علوم پزشکی سرتاسر کشور قرار گرفت. وی ادامه داد پس از اتمام زمان ثبت نام، 250 دانشجو از کل کشور و حتی کشورهای غربی در تمامی رشته های مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این فرآیند ثبت نام کردند. پس از ثبت نام و دسته بندی دانشجویان طیف وسیعی از موضوعات مختلف مربوط به سرطان گردآوری شد. ایشان تاکید کردند هدف از این طرح توانمند سازی دانشجو در تمامی سطوح است و ثبت نام از دانشجویان تحصیلات تکمیلی تا دانشجویان تخصص پزشکی گواه این ادعاست. وی ادامه داد پس از این جلسه دانشجویان بر اساس سطح دانش و علاقه خود گروه بندی شده و تک تک مراحل تحقیق از پروپوزال نویسی ساده تا چاپ مقاله را طی خواهند کرد.

در ادامه دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه به سخنرانی پرداختند. ایشان ابتدا سوابق درخشان مرکز تحقیقات سرطان در تاریخ 20 ساله خود را ستودند و فرمودند که این افتخارات جز با هدایت استاد اکبری مقدور نبود. سپس با تشکر از دکتر ضیایی و دکتر بهلولی گفتند که این حرکت منقش به نام کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی است و دانشجو در بستر کمیته به این حرکت بزرگ متصل شده است. وی پس از آن به سابقه تاریخی معاونت پرداخت و گفت که ابتدا تنها زمینه تحقیق آکادمیک و مقاله نویسی مدنظر بوده است اما این سخن با حرکت های جدید علمی و لزوم وجود طرح های فناورانه و دانشجوی فناور محور در تضاد است. ایشان سپس به معرفی پارک علمی و فناوری دانشگاه پرداختند و فرمودند که پارک علمی و فناوری دانشگاه با حضور بیش از 100 شرکت دانش بنیان بستری فوق العاده برای دانشجویان است که وارد فرایندهای فناورانه و دانش بنیان شوند. در انتها با تشکر مجدد از مرکز تحقیقات و زحمات خانم دکتر عطیه اکبری قول مساعدت برای پیشبرد این طرح نوین دانشجویی را دادند.

در انتها استاد محمد اسماعیل اکبری رئیس مرکز تحقیقات سرطان به لزوم تحقیق و انواع شخصیت های انسانی پرداختند. ایشان ابتدا با تشکر و تقدیر از دکتر زرقی فرمودند که دکتر زرقی مروج فرآیند های بزرگ در دانشگاه بوده  و ایشان را افتخاری برای دانشگاه نامیدند. پس از آن ایشان با تشکر ویژه از دکتر عطیه اکبری فرمودند که این فرآیند جز با سختکوشی و کار مداوم ایشان قابل انجام نبوده و با ذکر موارد مشابه از تلاش های بی وقفه ایشان از وی تشکر و تقدیر کردند. ایشان سپس فرمودند انسان های امروزی در سه دسته تقسیم می شوند. وی گفت تنها انسان های سطح سه یا conceptual می توانند خارج از چارچوب های امروزی فکر کرده و بستری برای جامعه خود برای ترقی بسازند. ایشان در ادامه از زحمات آقای محمد امین توفیقی زواره برای راه اندازی این پروژه تشکر کردند.

در نهایت استاد اکبری با مقایسه کشور ایران و تجربه ایشان در کشورهای غربی فرمودند که شما دانشجویان در کشور خود افراد سطح یک جامعه خود هستید و نهایت فرصت برای رشد و تعالی خود و جامعه را دارید درحالی که در کشورهای غربی جز عده معدود، شهروند درجه دو خواهید بود و اجازه دسترسی به نهایت ظرفیت خود را ندارید.

پس از اتمام سخنرانی ها دانشجویان در جمعی گرم و دوستانه با اساتید حاضر در جلسه به گفت و گو پرداختند و مسائل و ایده های خود را خدمت اساتید مطرحکردند.

حضور پررنگ دانشجویان در این گردهمایی پژوهشی، نشان دهنده مناسب بودن بستر تحقیقات دانشجویی، و حمایت همه جانبه معاون محترم تحقیقات و فناوری دانشگاه از فعالیت های تحقیقاتی دانشجویان، و کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی دانشگاه می باشد.

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت تحقیقات و فن آوری
  • کد خبر : 147712
کلید واژه

تصویر

تنظیمات قالب