×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1397/10/03 - 09:38
  • بازدید : 614
  • تعداد بازدید : 90
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

جهش درحوزه آموزش و پژوهش در گرو جذب نخبگان و ستارگان علمی است

نوزدهمین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی صبح امروز دوم دیماه با حضور دکتررضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر ضرغام رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، دکتر آقاجانی رییس دانشگاه و رییس عالی جشنواره، دکتر زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه و رییس جشنواره، اعضای هیات رییسه دانشگاه ، روسای دانشکده ها و مراکز تحقیقاتی، قائم مقام سفیر هلند ، پیشکسوتان و اعضای هیات علمی دانشگاه برگزار شد، از برگزیدگان دانشگاهی، ملی و بین المللی با اهدای لوح تقدیر و تندیس جشنواره تقدیر بعمل آمد.

 

نوزدهمین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی دوم دیماه با حضور دکتررضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر ضرغام رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، دکتر آقاجانی رییس دانشگاه و رییس عالی جشنواره، دکتر زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه و رییس جشنواره، اعضای هیات رییسه دانشگاه ، روسای دانشکده ها و مراکز تحقیقاتی، قائم مقام سفیر هلند ، پیشکسوتان و اعضای هیات علمی دانشگاه  برگزار شد، از برگزیدگان دانشگاهی، ملی و بین المللی با اهدای لوح تقدیر و تندیس جشنواره تقدیر بعمل آمد.

 دکتر رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در نوزدهمین جشنواره ابوریحان بیرونی گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نقش مهمی در زمینه تولیدات علمی کشور دارد و ایران از نظر تولیدات مقالات علوم پزشکی بالاترین رتبه را در منطقه دارد. 

 دکتر محمدآقاجانی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز در نوزدهمین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی جذب نخبگان را از مهمترین اهداف دانشگاه دانست و خاطرنشان کرد: تمرکز و توجه دانشگاه و هیات جذب برای ارتقا و جهش درحوزه آموزش و پژوهش جذب نخبگان و ستارگان علمی است.

دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در این مراسم با اشاره به برنامه های بلند مدت و میان مدت این معاونت اظهار داشت: اهداف برنامه های میان مدت این حوزه براساس ارتقای کیفی تحقیقات تعیین شده است؛ یعنی باید کیفیت تولیدات علمی و پژوهشها را ارتقا داده و در عین حال جهت گیری پژوهش را به سمتی هدایت کنیم که پژوهشهای اثرگذار و بهینه انجام شود.

دکتر سیدمحمود طباطبایی چهره ماندگار کشور و استاد جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این مراسم بر اهمیت پژوهش به عنوان خمیر مایه تولید علم تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در نوزدهمین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی دکترمحمد آقاجانی برگزاری این جشنواره را  فرصتی ارزشمند برای علاقمندان و محققان در حوزه پژوهش و فناوری دانست و گفت: جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی نقطه عطفی در پیشرفت جامعه علمی دانشگاه وکشور است.

دانشگاه نسل سوم؛ تکرار مکرر یک واژه برای عملیاتی شدن کارآفرینی در دانشگاهها

 وی با بیان اینکه تاکید بر حرکت دانشگاه به سمت تبدیل شدن به دانشگاههای نسل سوم و چهارم حرف نو و تازه ای نیست، اما لازم است ضمن تکرار و توجه  این هدف محقق شود، اظهار داشت: در دانشگاه نسل سوم یا کارآفرین علاوه بر تولید علم و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز توسعه، رویکرد فناوری محور فعالیت‌های کارآفرین، ثروت آفرین، رفاه اجتماعی و توسعه  مد نظراست.

علم باید نافع باشد/عمق بخشیدن به تحقیقات و پژوهشها ضروری است

دکتر آقاجانی ادامه داد:علمی که تولید و آموزش داده می شود باید نافع باشد بنابراین در دانشگاه یکی از اساسی ترین جهت گیریها عمق بخشیدن به تحقیقات و پژوهشها است. باید تولیدات کیفی سازی شود و برای دستیابی به این هدف لازم است ضمن ایجاد زیرساختها پژوهشگران برای عملیاتی  شدن این مأموریت و برای تقویت فناوری و تبدیل آن به محصولی که نیازی از جامعه را مرتفع کند بکوشند.

رییس دانشگاه گسترش مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان را دوشرط دستیابی به فناوری دانست.

 وی درادامه افزود: ارتباط با صنایع یکی از طرحهایی است که دربیمارستانهای دانشگاه شکل گرفته است به شکلی که پایگاه فناوری و پژوهشی داخل بخش های بیمارستان مستقر شده است و مهندسان صنعتی در کنار پزشک متخصص فعالیت می کنند.

گسترش همکاریهای بین المللی و توسعه جدی در تحقیقات علوم پایه

توسعه همکاریهای بین المللی در حوزه پژوهش یکی دیگر از مواردی بود که رییس دانشگاه به آن اشاره کرد و گفت: دانشگاه علیرغم تحریم های ظالمانه ای که کشور با آن روبرو شده است تلاشهای زیادی در راستای گسترش تعاملات بین المللی انجام داده است که از جمله آن می توان به برقراری ارتباط به کشور روسیه به منظور توسعه جدی در تحقیقات علوم پایه پزشکی اشاره کرد.

دکتر آقاجانی تلاش برای تامین منابع پژوهشی را امری ضروری ذکر کرد و گفت: از ۳۵میلیارد تومان بودجه پژوهشی دانشگاه در سال ۹۷حدود ۵۰درصد از آن از طریق درآمدهای اختصاصی بیمارستانها تامین شده است.یعنی دو درصد درآمد اختصاصی بیمارستانها به این موضوع اختصاص داده شده است.

 رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی جذب نخبگان را از مهمترین اهداف دانشگاه دانست و خاطرنشان کرد: تمرکز و توجه دانشگاه و هیات جذب برای ارتقا و جهش درحوزه آموزش و پژوهش جذب نخبگان و ستارگان علمی است.

لزوم تمرکز پژوهش به حوزه سلامت، اقتصاد سلامت و مشکلات درمانی مردم

دکتر محمدآقاجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت پژوهش در حوزه اقتصاد سلامت توضیح داد: یکی از نکات اساسی توجه به حوزه سلامت، اقتصاد سلامت و مشکلات درمانی مردم است. امروزه با توجه به محدودیت منابع، افزایش هزینه های درمان و بیمارهای غیرواگیرکه ۸۰درصد مرگ ایرانیان از جمله پیامدهای آن است انجام پژوهش هایی با محوریت اقتصاد سلامت امری مهم و ضروری تلقی می شود. بنابراین تمرکز پژوهش با محوریت تاکید بر راهنماهای بالینی، حرکت به سوی درمانهای موثر و همچنین توجه خاص به پیشگیری از جمله گامهای موثری در حوزه سلامت است.

نقش موثر روابط عمومی دانشگاه در ترویج و ارتقا سواد سلامت جامعه  

وی لزوم پژوهش کاربردی حوزه سلامت در سطح جامعه را مورد تاکید قرار داد و نقش موثر روابط عمومی دانشگاه و رسانه ها را به منظور گسترش ارتقا سطح سواد سلامت درجامعه و ارتقا فرهنگ عمومی مورد توجه قرار داد.

رییس دانشگاه خطاب به اساتید حاضر در این جشنواره گفت: آموزش جایگاه بسیار رفیعی دارد و رسالت اول اساتید دانشگاه نقش مهم و ارزشمند معلمی و استادی است. امروزه تکنولوژیهای نوین آموزش را متحول کرده است و پژوهش در آموزش یکی از محورهای پژوهشی دانشگاه است.

برای مشاهده اسامی برگزیدگان نوزدهمین جشنواره ابوریحان بیرونی اینجا را کلیک کنید.

 

  • گروه خبری : گروه اخبار جشنواره پژوهشي,اخبار معاونت تحقیقات و فن آوری,آرشیو,اخبار یاهویی
  • کد خبر : 72020
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

تنظیمات قالب