×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1400/10/07 - 08:29
  • بازدید : 110
  • تعداد بازدید : 106
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
معاونت تحقیقات و فن آوری

بیست و دومین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی برگزار شد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: تحقیقات حوزه سلامت باید پاسخگوی نیازهای جامعه باشد و سطح زندگی مردم را ارتقا دهد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در بیست و دومین جشنواره پژوهشی دانشگاه گفت: لازمه تحقیقات پاسخگو، نیازمحور بودن و لازمه تحقیقات منجر به حل مشکل پرداختن به دانشگاههای نسل سوم و چهارم است.

 

وی با اشاره به ماموریت های دانشگاه های نسل اول و دوم و سوم گفت: دانشگاه های نسل اول آموزش محور، دانشگاههای نسل دوم پژوهش محور و دانشگاههای نسل سوم محصول محور هستند. امروزه تحقیقات ما را به تولید دانش و مرجعیت علمی رسانده است. اما نمی توان مرجعیت علمی داشته باشیم در حالی که نیازهای خود را از بیرون برطرف کنیم و این با ذات تحقیقات همخوانی ندارد.

 

معاون تحقیقات وزارت بهداشت افزود: مشخصه دانشگاه نسل سوم این است که در حوزه آموزش قوی تر از نسل یک و در حوزه پژوهش توانمندتر از نسل دو باشد ضمن این که باید بتواند دانش وپژوهش را به محصول تبدیل کند. در ورود به دانشگاه نسل سوم نیاز به الزاماتی داریم که تغییر تفکر در سطح آحاد جامعه یکی از آنهاست.

 

وی با اشاره به شعار تعیین شده توسط مقام معظم رهبری برای سال ۱۴۰۰ با عنوان تولید، پشتیبانی و مانع زدایی گفت: معنای آن این است که در حوزه سلامت حتما باید تولید را محور تحقیقات قرار دهیم و از دانشها در حوزه سلامت پشتیبانی کنیم و از موانعی که در راه رسیدن به تولید هستند را رفع کنیم.

 

دکتر پناهی  گزارش امروز معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی را نوعی اعلام آمادگی برای کمک به سیاستهای کلان تحقیقات در حوزه سلامت برشمرد و افزود: معاونت های تحقیقات و فناوری دانشگاهها همانطور که امروز در تحقیق به تولید دانش ومرجعیت رسیده اند باید حوزه فناوری را نیز مورد توجه قرار دهند.

 

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت یادآور شد: تحقیقات در حوزه سلامت باید حتما پاسخگوی نیازهای جامعه و منجر به ارتقای سطح زندگی مردم باشد و کاربردی باشد و برای رفع نیازهای آنان به کار رود.

 

دکتر  پناهی خاطرنشان کرد: اگر محصول دانش ما کاربردی باشد یعنی به مرجعیت علمی و به مرز دانش رسیدیم.

 

وی یکی از ابزارهای لازم برای ورود به دانشگاه نسل سوم را حمایت های بالادستی برشمرد و به حمایت مقام معظم رهبری در این راستا اشاره کرد.

 

وی با اشاره به وجود ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی در کشور که از نظر جایگاه و نیروی انسانی تفاوت های قابل توجهی دارند بر ارتباط این مراکز با هم و تبدیل آنها به یک شبکه تحقیقاتی تاکید کرد و افزود: یکی از برنامه های کلان ما در مراکز تحقیقاتی فعال کردن آنها، ارتباط آنان با کاربران و به روز کردن آنها است.

 

وی با اشاره به اعضای هیئت علمی خاموش دانشگاهها که در پژوهش غیرفعال هستند گفتند: در حوزه فناوری خاموشی به ضرر ماست چون منابع ما محدود و خواسته های ما نامحدود است.

 

دکتر پناهی با اشاره به عدالت در پژوهش گفت: توزیع منابع در بین پژوهشگران هدف جدی ماست و در دانشگاه ها نیز باید عادلانه و متناسب با برنامه ها توزیع شود.

 

وی به توانایی جذب نخبه ها و نخبه پروری در دانشگاه های نسل سوم اشاره کرد و افزود: یکی از برنامه های ما باید این باشد که تولید دانش را به تولید سرمایه و کارآفرینی تبدیل کنیم .

 

دکتر پناهی شرکت های دانش بنیان ، پارک علم و فناوری را ارتباط دهنده با صنعت عنوان کرد که باید توانایی جذب نخبه و نخبه پروری را داشته باشیم و به برنامه های مقام عالی وزارت در این راستا اشاره کرد.

 

دکتر پناهی با اشاره به سامانه نوپا در وزارت بهداشت خاطرنشان کرد که به دنبال ارتقای این سامانه ها هستیم تا در شان دانشگاههای نسل سوم باشند.

 

تولید مقاله کافی نیست

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه نسل سوم مخالف مقاله نویسی نیست بلکه مقاله نویسی یک وسیله است و هدف نیست و اگر بخواهیم به محصول برسیم باید چندین مقاله چاپ کنیم. مقاله لازم است اما در شرایط فعلی کشور کافی نیست.

 

دکتر پناهی با اشاره به تحقیقات و طرح های صورت گرفته در زمینه کرونا اعم از واکسن و تجهیزات خاطرنشان کرد مانع زدایی در حوزه تولیدات داخلی اعم از واکسن و تجهیزات چراغ راهنمای خوبی است .

وی گفت: کرونا در حوزه مصرف دارو پیامهای زیادی برای ما داشت که ما از تحقیق در درمان کمتر استفاده می کنیم و در این خصوص باید معاونت های درمان و توسعه و پژوهش و آموزش و پرستاری ارتباط بیشتری در این خصوص برقرار شود و نیازهای خود را با یکدیگر مطرح کنند.

 

دکتر پناهی  با اشاره به این که دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی همواره  در تولید دانش، حاکمیت دانش، مرزهای دانش نقش و سهم به سزایی داشته  از زحمات اساتید این دانشگاه تقدیر کرد.

 

وی  خواستار استفاده از محصولات و نوآوری ها در سفره مردم  و  چاپ مقالات جوانان و پژوهشگران سایر دانشگاه ها در مجلات این دانشگاه  برای رشد مجلات داخلی وهمچنین رفتن phd br research  به سمت فناورمحور شد.

 

دکترپناهی در خاتمه سخنان خود ضمن تقدیر از زحمات تمامی اساتید و پژوهشگران آرزوی توفیق  روزافزون و شکوفایی بیشتر دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در سالهای آتی شد.

 

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت تحقیقات و فن آوری,آرشیو,اخبار یاهویی
  • کد خبر : 112113
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

تنظیمات قالب