×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1393/12/19 - 10:34
  • بازدید : 820
  • تعداد بازدید : 79
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
معاونت تحقیقات و فن آوری :

برگزاری نشست شورای پژوهشی دانشگاه با حضور دکتر ملک زاده/رونمایی از نخستین سامانه همراه نرم افزارهای دانشگاههای سراسر کشور

نشست شورای پژوهشی دانشگاه با حضور دکتر ملک زاده معاون تحقیقات و فن آوری وزارت بهداشت، دکتر پیوندی رئیس دانشگاه، دکتر زرقی معاون تحقیقات و فن آوری دانشگاه و سایر اعضا یکشنبه 17 اسفندماه در تالار پژوهش برگزار شد.

نشست شورای پژوهشی دانشگاه با حضور  دکتر ملک زاده معاون تحقیقات و فن آوری وزارت بهداشت، دکتر  پیوندی رئیس دانشگاه، دکتر زرقی معاون تحقیقات و فن آوری دانشگاه و سایر اعضا یکشنبه 17 اسفندماه در تالار پژوهش برگزار شد.

دکتر ملک زاده  در این نشست ضمن تقدیر از اقدامات پژوهشی صورت گرفته در دانشگاه در سال 93 اظهار داشت: مسایل مربوط به علم در کشور یک اولویت اصلی است و ما باید با همت ملی در این زمینه کار کنیم. پیشرفت علم وظیفه دانشگاهها می باشد و با پیشرفت در علوم پایه، مسلما پیشرفت کلی خواهیم داشت.

وی ضمن ارایه گزارشی از دستاوردهای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی از بدو تاسیس تاکنون، به تجزیه و تحلیل عملکرد دانشگاه پرداخت و به ارایه رهنمودهای لازم برای پیشرفت دانشگاه پرداخت.

معاون تحقیقات و فن آوری وزارت بهداشت با اشاره به نمودار رشد مقالات دانشگاه در  ISI و اسکوپوس درخصوص ایمپکت فاکتورهای مقالات اظهار امیدواری کرد در سالهای آتی شاهد چاپ مقالات بیشتری از اساتید دانشگاه در مجلات معتبر باشیم.

دکتر ملک زاده با اشاره به 10 مقاله پراستناد دانشگاه در ISIخاطرنشان کرد: این مقالات همگی بصورت کار گروهی و تیمی، همکاریهای ملی و بین المللی  صورت گرفته است که این موضوع در مورد مقالات پراستناد بسیار باید مورد توجه قرار گیرد . همچنین همکاریهای بین المللی اساتیدباید مورد توجه ویژه قرار گیرد  چرا که همکاری های پژوهشی با اساتید دانشگاههای معتبر جهان موجب ارتقای بیشتر دانشگاه خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حضور اساتید فرهیخته و چهره های شاخص در این دانشگاه تاکید کرد: ماموریت اصلی این دانشگاه در سال آینده تربیت دانشمند است و برای این منظور باید دانش آموخته های نخبه و مستعد خود را بعنوان محقق بالینی تربیت کنید . این یک سرمایه گذاری برای پیشرفت دانشگاه و کشور است و ما هزینه آن را تامین می کنیم .

معاون تحقیقات و فن آوری وزارت بهداشت نقطه قوت همه دانشگاههای علوم پزشکی را medicine   برشمردو افزود: باید در علوم بالینی سرمایه گذاری کنیم و اعضای هیات علمی بیشتری داشته باشیم و  در همین ارتباط یکی از برنامه های ما تربیت 200 عضو هیات علمی پژوهشی است.

دکتر ملک زاده با اشاره به انجام 11 پژوهش کلینیکال تریال در دانشگاه، راه اندازی یک مرکز در این زمینه با تمرکز بر روی طرحهای درازمدت را ضروری دانست و گفت: مرکز نیماد از اوایل سال آینده کار خود را شروع می کند و از 30 تا 50  طرح کلان حمایت مالی خواهد کرد؛ امیدواریم دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز تعداد بسیاری از طرحهای خود را برای این منظور ارایه دهد.

برنامه ریزی برای تربیت محققان بالینی، تخصیص اعتبار برای پژوهش توسط دانشگاه، تقویت و ایجاد شرکت های دانش بنیان بعنوان منابع درآمدزا ، فرهنگ سازی درخصوص تبدیل علم به ثروت، پیشرفت در علوم پایه، تهیه گایدلاینها و... از دیگر توصیه های معاون تحقیقات و فن آوری وزارت بهداشت در راستای توسعه پژوهش دانشگاه بود.

در این نشست  همچنین دکتر پیوندی رئیس دانشگاه با اشاره به فضای رقابتی عادلانه موجود در وزارتخانه، کشور و دانشگاه اظهار داشت: در این فضای برابر و عادلانه، فرصت بروز تمام استعدادها و سلایق وجود دارد بنابراین  تمام افراد می توانند با تکیه بر توانمندیهای خود به میدان آماده و به رقابت بپردازند و فعالیتهای خود را ارایه دهند .

رئیس دانشگاه با بیان این مطلب که 20 درصد امتیاز تحقیقاتی که در دانشگاه انجام می شود مربوط به مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده ها و 80 درصد آن مربوط به دانشکده ها می باشد بر ضرورت توجه و  بازنگری در این خصوص تاکید کرد.

دکتر پیوندی لزوم همگرایی و مشارکت در کارهای پژوهشی را خاطرنشان کرد و افزود: مشارکت در خصوص کارهای پژوهشی در دانشگاه بسیار کم است که برای این منظور باید Net workها و شبکه های کاری بین مراکز تحقیقاتی، پژوهشکده ها و دانشکده ها ایجاد کنیم تا ضمن کاهش هزینه ها، بازده و راندمان کار نیز افزایش یابد.

رئیس دانشگاه در خاتمه سخنان خود ضمن تقدیر از حمایتهای دکتر ملک زاده در تصویب پژوهشکده گوارش دانشگاه در شورای گسترش اظهار امیدواری کرد این نشست منشا خیر و برکت بوده و در سال آینده شاهد توفیقات بیشتر دانشگاه باشیم.

در بخش دیگری از این نشست دکتر زرقی معاون تحقیقات و فن آوری دانشگاه در گزارشی اجمالی به تشریح وضعیت پژوهشی و دستاوردهای دانشگاه پرداخت و خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نسبت به سال گذشته از نظر پژوهشی در رتبه بندی  وزارت بهداشت  21 درصد رشد داشته است که از لحاظ میزان رشد در دانشگاههای تیپ یک کشور رتبه اول را داراست.

کسب رتبه دوم کشوری براساس نظام رتبه بندیESI( معتبرترین نظام رتبه بندی) ، کسب رتبه 570 از نظر تعداد مقالات، داشتن 32 مقاله پراستناد، کسب رتبه اول از نظر تحقیقات دانشجویی در سطح ملی و جشنواره رازی، طراحی سه طرح پژوهشی کلان با همکاریهای بین دانشگاهی، برگزاری جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی، داشتن بیشترین رشد وبومتریک در کشور، تهیه شناسنامه برای تمامی مجلات، برگزاری 70 کارگاه آموزشی جستجوی منابع و علم سنجی، ارایه تسهیلات حمایتی مختلف مرتبط با حوزه پژوهش  برخی از دستاوردهای مهم پژوهشی دانشگاه بود که دکتر زرقی ارایه کرد.

وی با اشاره به سهم قابل توجه علوم پزشکی در تولیدات علمی کشور در طول 40 سال گذشته؛ افزایش انتشار تولیدات علمی و مقالات با کیفیت و پراستناد را از اهداف اساسی این معاونت برشمرد و  اقدامات صورت گرفته در این خصوص را برشمرد.

معاون تحقیقات و فن آوری دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ساخت بزرگترین اتاق تمیز(clean room) کشور در دانشگاه، فاکتور هشت را اولین محصول این واحد پس از اتمام و بهره برداری عنوان کرد و از آغاز به کار book stotre  دانشگاه  در اوایل سال آینده خبر داد.

وی راه اندازی سامانه جامع علمی پژوهان ، افزایش پهنای باند اینترنت ، پروژه های مختلف بخش نرم افزار، راه اندازی سامانه چند رسانه ای و... را از دیگر دستاوردهای این معاونت برشمرد و  افزود: در سال گذشته بیشترین رشد وبومتریک را با 500 پله رشد در بین دانشگاههای کشور داشتیم و از رتبه 11 به رتبه دوم رسیدیم.

شایان ذکر است در حاشیه نشست مذکور با حضور معاونت تحقیقات و فن آوری وزارت بهداشت، ریاست دانشگاه، معاونت تحقیقات و فن آوری دانشگاه و اعضای شورای پژوهشی دانشگاه از نخستین سامانه همراه نرم افزارهای دانشگاههای سراسر کشور رونمایی شد.

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت تحقیقات و فن آوری
  • کد خبر : 18197
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

تنظیمات قالب