×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1393/08/28 - 13:42
  • بازدید : 916
  • تعداد بازدید : 64
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
معاونت تحقیقات و فن آوری:

امضای تفاهم نامه همکاریهای پژوهشی بین دانشگاههای علوم پزشکی شهیدبهشتی ، مازندران و زنجان /هم افزایی سه دانشگاه کشور در راستای گسترش پژوهش های کاربردی در حوزه سلامت

روابط عمومی دانشگاه: تفاهم نامه همکاریهای مشترک پژوهشی بین روسای دانشگاههای علوم پزشکی شهیدبهشتی، مازندران و زنجان صبح سه شنبه 27 آبان ماه در تالار شهیدبهشتی منعقد شد.

 روابط عمومی دانشگاه: تفاهم نامه همکاریهای مشترک پژوهشی بین روسای دانشگاههای علوم پزشکی شهیدبهشتی، مازندران و زنجان صبح سه شنبه 27 آبان ماه در تالار شهیدبهشتی منعقد شد.

در مراسم امضای این تفاهم نامه که دکتر پیوندی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ، دکتر جان بابایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، دکتر بیگلر رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان ، دکتر صدوقی معاون آموزشی دانشگاه، دکتر زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، دکتر محمدرضا زالی رئیس مرکز تحقیقات گوارش و پیوند کبد دانشگاه و معاونان پژوهشی دانشگاههای مذکور  نیز حضور داشتند، ضمن بحث و تبادل نظر درخصوص توانمندیها، ظرفیتهای بالقوه ، امکانات و تجهیزات دانشگاهها ، تفاهم نامه همکاریهای مشترک فعالیتهای پژوهشی کاربردی مورد نیاز جامعه بین روسای سه دانشگاه منعقد شد.

در این مراسم دکتر پیوندی رئیس دانشگاه ضمن تقدیر از حضور روسا و معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاههای مذکور،  این نشست هم افزایی روسای دانشگاهها را حرکتی بی بدیل و خودجوش و طلیعه ای پر خیر و برکت در راستای رفع مشکلات و دغدغه های نظام سلامت برشمرد که با تجمیع توانمندیها، ظرفیتها ، امکانات و تجهیزات دانشگاه ها و انجام تحقیقات کاربردی و اثرگذار، پایه گذار حرکتی نوین در نظام سلامت و رفع نیازهای مردم باشند.

وی با اشاره به وظایف عمده دانشگاههای علوم پزشکی در زمینه های مختلف درمان ، بهداشت، آموزش، دانشجویی ، طرح تحول سلامت و...  اظهار داشت: در دانشگاههای مختلف نیروهای مستعد و توانمندیهای بالقوه ای وجود دارند که با تلاش خود کارهای عمده ای را به ثمر می رسانند اما رسالت اصلی دانشگاهها این است که بتوانیم در حوزه های مختلف به وظایف خود به نحو احسن عمل کرده و خدمتی با کیفیت ارایه دهیم که منجر به افزایش رضایتمندی مردم شود.

دکتر پیوندی در ادامه گفت: امروزه ملاک بهینه بودن پژوهش ،افزایش مقالات چاپی در ISI  و نشریات داخلی نیست بلکه این گام  اول در پژوهش است که نباید از آن غافل شویم اما باید به جایگاهی برسیم که کارهای پژوهشی منجر به رفع نیازهای مردم شود . بنابراین پژوهش باید کاربردی شود بحثی که مورد تاکید رئیس جمهور، وزیر بهداشت ، فرهیختگان و تمام مسوولان است.

وی با اشاره به ظرفیتهای بالقوه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار داشت: با توجه به مشکلات و نیازهای مردم در حوزه سلامت به پیشنهاد اساتید فن و پیشکسوتان دانشگاه برآن شدیم طرحی نو را پایه گذاری کنیم و از همکاری دانشگاه های بزرگ همجوار در راستای گسترش پژوهش های کاربردی و انجام اقدامات تاثیرگذار در حوزه سلامت بهره مند شویم .

دکتر پیوندی هدف این جلسه را استفاده از توانمندی دانشگاهها برای گسترش کارهای پژوهشی و رفع نیازهای مردم عنوان کرد و گفت: نظام سلامت مستلزم این است که با کارهای پژوهشی بتوانیم کارهای بهداشتی و درمانی را بخوبی انجام دهیم و این جلسه فتح بابی است که از توانمندی چند دانشگاه علیرغم مشکلات بودجه ای و ساختاری استفاده کرده و بتوانیم در سطح ملی کار ماندگاری انجام دهیم و انشاءا.. این حرکت الگویی برای سایر دانشگاهها نقش بگیرند.

رئیس دانشگاه اظهار امیدواری کرد این اقدام سرآغاز و الگویی برای سایر دانشگاههای کشور باشد تا ضمن افزایش  توانمندیهای خود گامهای موثری در راستای کاهش مشکلات سلامت مردم بردارند.

دکتر پیوندی در ادامه افزود: با امضای این تفاهم نامه مراکز مختلف دانشگاهی ضمن تجمیع توانمندیهای خود کار عظیمی را شروع خواهند کرد و گام بلندی را برمی دارند تا نیازهای ملی در حوزه سلامت کشور برطرف شود . گرچه مشکلات بسیار است اما با همگرایی دانشگاهها ، استفاده بهینه از ظرفیتها و فوکوس کردن می توان کارهای بزرگی را در سطح ملی انجام و دغدغه های مردم و نظام سلامت را کاهش داد.

وی با اشاره به این که پیشنهاد مذکور از سوی دکتر زالی از اساتید پیشکسوت دانشگاه مطرح شده است به اعلام آمادگی سایر مراکز تحقیقاتی دانشگاه برای این همکاریها اشاره کرد و اظهار امیدواری کرد که با همدلی و همکاری دانشگاهها بتوانیم در این مسیر گامهای موثری برداریم.

در ادامه جلسه دکتر جان بابایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به ظرفیتها و توانمندیهای این دانشگاه و تلاشهای صورت گرفته، پیشنهاد این طرح را بی نظیر برشمرد و اظهار امیدواری کرد این همکاری منجر به انجام اقدامات ملی و ماندگار در جامعه و بهرهمندی مردم از عواید و  نتایج مفید آن شود.

وی ضمن اعلام آمادگی برای همکاری در این طرح اظهار امیدواری کرد که با استفاده  از پتانسیل های موجود این دانشگاه  بتوانیم در راستای حفظ وارتقای سلامت مردم و کشور گام موثری برداریم.

دکتر جان بابایی ضمن ارایه گزارشی آماری از بیماران سرطانی در مازندران  تاکید کرد : اگر با مطالعات خودمان بتوانیم در حوزه پیشکیری ، تغییر سبک زندگی و الگوی رفتاری مردم گام های موثری برداریم کاری اثر گذار در حوزه سلامت انجام داده ایم.

وی با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته در این خصوص از جمله غربالگری اقوام درجه یک و دو مبتلایان به کانسر برست ، برگزاری کلاسهای آموزشی برای بیماران مبتلا به کانسر کولون و اقوام   آنها، اعلام کرد: کاملا برای همکاری با شما در این زمینه آمادگی  داریم تا انشاءا... ضمن کمک و یاری در بحث اقتصاد سلامت باعث شویم هزینه و اعتبار دولت به سمت درمانهای بی هدف نرود و بتوانیم نقش موثری در حفظ وارتقای سلامت مردم ایفا کنیم.

دکتر بیگر رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان نیز در این نشست عدم کارگروهی و بی هدف را از جمله مشکلات موجود در زمینه پژوهش کشور برشمرد و تاکید کرد حل این مشکلات فراتر از سطح یک دانشگاه است و نیازمند تغییر می باشد.

وی گفت: در حیطه پژوهش متاسفانه ما برای سیاستگذاران سلامت کشور سخنی دلپذیر نداریم اما بالعکس دلی به غایت سخن پذیر داریم و قبول کردیم که کاملا حرف شنو  باشیم .

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در ادامه گفت: این بالانس باعث می شود تحقیقات در دانشگاهای علوم پزشکی هماهنگ و منسجم و هدفمند نباشد که این روند باید تغییر یابد.

دکتر بیگلر در خاتمه سخنان خود ضمن اعلام آمادگی برای این همکاری اظهار امیدواری کرد که این طرح منجر به گامهای بلند و موثر در راستای سلامت جامعه شود.

دکتر زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز در این نشست در سخنانی گفت: در 40 سال گذشته 193 هزار مقاله در کل کشور داشته ایم که از این تعداد 61 هزار مقاله سهم علوم پزشکی بوده است یعنی یک سوم سهم پژوهش کشور را دانشگاههای علوم پزشکی بردوش می کشند در حالی که اعتبارات تخصیصی به این حوزه زیر 10 درصد است .

وی با تاکید بر ضرورت توجه به ارتقای کیفیت پژوهشها به موازات توجه به کمیت آنها  اظهار داشت: در پرتو انعقاد این تفاهم نامه اجرای طرح پیشنهادی مرکز تحقیقات گوارش و پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی که یکی از مراکز منحصر به فرد در کشور است بصورت مدل در نظر گرفته شده است  که امیدواریم به انجام کارهای عظیم ملی منجر شود .

دکتر زرقی با بیان این که شعار ما تاکید بر انجام کارهای تیمی است خاطرنشان کرد: هدف همه ما ارتقای نظام سلامت است که پژوهش نیز باید در این راستا عمل کند و پژوهشی که پروژه کاربردی در برنداشته باشد ابتر است. دانشگاههای بزرگی مثل شهیدبهشتی ، زنجان و مازندران نباید منتظر این باشند که تکلیفی به آنان ابلاغ شود بلکه خودشان باید در راستای اعتلای نظام سلامت و ارتقای سلامت جامعه گام بردارند.

 دکتر زرقی در خاتمه سخنان خود خاطرنشان کرد: دانشگاه در نظر دارد پنج طرح کلان در سطح ملی تعریف کند و برای اجرای آنها پنج مرکز تحقیقاتی نمونه دانشگاه که در سطح بین المللی مطرح هستند انتخاب شدند . امیدواریم با همکاری سایر دانشگاهها اجرای این طرحها آغاز شود و نتایج این کارها مربوط به همه می باشد .

دکتر زالی رئیس مرکز تحقیقات گوارش و پیوند کبد دانشگاه نیز در این نشست  با اشاره به ظرفیتهای این مرکز برای برای آموزش و درمان و... اعلام آمادگی مطرح کرد و  اظهار داشت: توانمندسازی مراکز تحقیقاتی دانشگاهها نیازمند همکاری فکری است و لازمه بروز نبوغ ، استعداد و خلاقیتهای نهفته دانشگاهها  وجود بستر مناسبی است که باید فراهم شود . همچنین این حرکت باید هدفمند و معنادار باشد.

وی با اشاره به این که با استفاده از افکار و ایده های نو و مترقی میتوان در حوزه پژوهش با قوت حرکت کرد و به نتایج مثبت نیز دست یافت این حوزه را نیازمند علم و تکنیک و نیروی انسانی ماهر برشمرد و گفت: انجام اقدامات تاثیرگذار در جامعه ، حرکات تیمی را می طلبد که نه تنها حوزه پژوهش بلکه آموزش ، سلامت و ... را تحت تاثیر قرار دهد که شروع این حرکت با انجام کارگروهی در پژوهش صورت می گیرد.

دکتر زالی با اشاره به جهش زیاد علم در ده سال گذشته ،میزان بکارگیری این دانش در جامعه را یادآور شد و با اشاره به آماری از بیماران مبتلا به هپاتیت C، کانسر کولون و... خاطرنشان کرد با همکاریهای گروهی می توانیم اقدامات خوبی در زمینه آموزش،  شناسایی، غربالگری ، تشخیص زودرس و درمان این بیماریها در جامعه داشته باشیم .

گفتنی است در خاتمه این نشست، تفاهم نامه همکاری بین روسای سه دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ، مازندران و زنجان به امضا رسید.

 

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت تحقیقات و فن آوری
  • کد خبر : 15030
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

تنظیمات قالب