×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1397/04/23 - 10:47
  • بازدید : 503
  • تعداد بازدید : 101
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاونت تحقیقات و فن آوری:

کسب جایزه پراستنادترین مقاله سال 2017 از انجمن نفرولوژی ژاپن

مقاله اعضاء هیأت علمی گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، موفق به کسب جایزه پراستنادترین مقاله سال 2017 از مجله انجمن نفرولوژی ژاپن شد.

 

مقاله اعضاء هیأت علمی گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، موفق به کسب جایزه پراستنادترین مقاله سال 2017 از مجله انجمن نفرولوژی ژاپن شد.

 

این مقاله مرور سیستماتیک و متا آنالیز به بررسی نقش آنزیم عضلانی کراتین فسفوکیناز در پیشگویی خطر ابتلا به نارسایی حاد  کلیه به دنبال رابدومیولیز تروماتیک پرداخته است.

 

به گفته نویسندگان این مقاله: رابدومیولیز تروماتیک از جمله مهمترین مشکلات مدیکال مصدومین ناشی از بلایای طبیعی و به خصوص زلزله می باشد.

 

ایران با قرار داشتن بر روی کمربند جهانی زلزله همواره در خطر وقوع بلایای طبیعی قرار داشته است. زلزله منجیل، رودبار، بوئین زهرا و زلزله اخیر کرمانشاه را باید از جمله مهمترین این وقایع دانست. این موضوع اهمیت آمادگی هر چه بیشتر تیم­های پزشکی درگیر با این بیماران از جمله سرویس های طب اورژانس، جراحی، جراحی اعصاب و داخلی را در برخورد با این مصدومین طلب می کند.

 

شرایط بحرانی بعد از زلزله ایجاب می کند تا امکانات محدود به افرادی تخصیص داده شود که حداکثر نیاز را خواهند داشت.

 

سیستم های تصمیم گیری بالینی و تعیین خطر، پیش از وقوع یک مشکل به پیشگویی آن می پردازند. آنزیم عضلانی کراتینین فسفوکیناز نیز یکی از مهمترین ابزارهای غربالگری است که با استفاده از آن می توان بیماران در معرض خطر نارسایی حاد کلیه ناشی از رابدومیولیز به دنبال بلایای طبیعی را شناسایی و جهت پیشگیری از ابتلا و نیاز به دیالیز درمان نمود.

 

تجربه زلزله بم در این خصوص موجب شد تا با شکل گیری همکاری بسیار مناسب بین گروه های طب اورژانس، نفرولوژی و جراحی از همان ساعات اولیه زلزله بیماران پرخطر غربالگری شوند و ماحصل این زحمات موجب شد تا در این زلزله گزارش تعداد موارد نارسایی نیازمند به دیالیز به کمتر از  انگشتان یک دست برسد. این در حالی است که پس از زلزله بم با حدود 170 بیمار نیازمند دیالیز در شرایطی مواجه بودیم که بخش های دیالیز با کمبود امکانات برای سرویس دهی به بیماران دیالیزی مزمن مواجه بودند.

 

امید که تحقیقاتی از این دست که با نیازسنجی سیستم بهداشتی درمانی کشور و در راستای اولویت های پژوهشی صورت می پذیرند بتوانند راهگشایی یاری رسانی هر چه بیشتر بیماران و حل مشکلات بهداشتی درمانی باشند.

 

بدینوسیله کسب این موفقیت را به اعضاء هیئت علمی گروه طب اورژانس تبریک می گوییم

 

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت تحقیقات و فن آوری
  • کد خبر : 64456
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

تنظیمات قالب