×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1393/04/02 - 13:59
  • بازدید : 1310
  • تعداد بازدید : 75
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
معاونت تحقیقات و فن آوری:

برگزاری اولین جلسه شورای پژوهشی معاونت تحقیقات و فن آوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

اولین جلسه شورای پژوهشی معاونت تحقیقات و فن آوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 93 با حضور دکتر افشین زرقی، معاون تحقیقات ...

 

اولین جلسه شورای پژوهشی معاونت تحقیقات و فن آوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 93 با حضور دکتر افشین زرقی، معاون تحقیقات و فن آوری دانشگاه برگزار شد ، موضوع طرح های فن آورانه و پژوهشی های کاربردی در دستور کار جلسه قرار داشت.

 دکتر زرقی معاون تحقیقات و فن آوری دانشگاه برگزاری جلسات فصلی شورا را فرصتی مناسب جهت گفتگو و تبادل نظر در خصوص عملکرد و سیاست های معاونت دانست و به توضیح مختصری از روند عملکرد در دوران شش ماهه حضور خود در معاونت پرداخت.

وی ضمن تقسیم بندی این دوره در مقام اجراء، سه ماهه اول حضور خود در معاونت را دوره آسیب شناسی و شش ماهه گذشته را دوران تدوین برنامه های جامع معاونت دانست و عنوان کرد هم اکنون وارد فاز اجراء شده ایم، برنامه ها تدوین شده و هم اکنون زمان اجراء با کمک نظریات ارشادی و راهنمایی های کلیه اعضاء فرا رسیده است.

معاون تحقیقات و فن آوری دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود تغییر نام معاونت پژوهشی دانشگاه به نام معاونت تحقیقات و فن آوری را نشانگر افزودن رسالت خطیر فن آوری در کنار تحقیقات و پژوهشی دانست و بر لزوم فعال نمودن هر چه بیشتر حوزه فن آوری تأکید کرد.

دکتر زرقی با بیان برنامه های انجام شده و برنامه های در دست اجرا در حوزه پژوهشی افزود: در سال 1392، تعداد 2800 مقاله در حوزه پژوهشی ارائه شد که در سال 1393 ثبت 3200 مقاله را در این حوزه برای معاونت برنامه ریزی شد . همچنین بودجه پژوهشی نیز افزایش یافته که توزیع این افزایش بودجه بر اساس عملکرد پژوهشی واحدها می باشد، و درحوزه تدوین علم برگزاری 100 کارگاه توانمند سازی و اجرای 5 طرح در تقویم پژوهشی امسال پیش بینی و تعریف شد.

افزایش 40 درصدی حق تشویق مقالات ISI، 50 درصدی ارائه پوستر، 70 درصدی در زمینه سخنرانی و شرکت در کنگره های بین المللی و 100 درصدی هزینه چاپ کتب از دیگر اقدامات تأمینی در حوزه تحقیقات و فن آوری بود که دکتر زرقی به آنها اشاره نمود و در ادامه افزود: کلیه اقدامات انجام و در دست انجام همگی در راستای هموارسازی مسیری است تا اگر پتانسیل یک کار کاربردی را داشته باشد با حمایت معاونت تحقیقات و فن آوری بتوان این ایده را به سمت تجاری سازی و تولید ثروت از علم سوق داد معرفی مکانیسم­ها و حوزه هایی که در راستای شکوفایی و بسترسازی مناسب جهت اجرا و عملیاتی سازی طرح های فن آورانه و پژوهشهای کاربردی در معاونت تحقیقات و فن آوری اجرا شده است، قسمت دیگر سخنان دکتر زرقی را تشکیل می داد.

وی اعضای شورا مدیریت فن آوری، آزمایشگاه جامع تحقیقاتی و مراکز رشد معاونت را از جمله این حوزه ها بر شمرد و در معرفی مدیریت تازه تأسیس امور فن آوری معاونت افزود :  سعی مجموعه در معاونت تحقیقات و فن آوری ارائه  طرح های تحقیقاتی مرتبط با طرح های پژوهشی و فن آورانه است ، که طرح ها بر اساس گروه بندی هایی چون طرح های حوزه روش های تشخیصی، حوزه سلامت و تکنولوژی پاک، حوزه روش های درمانی، دارو و مواد بیولوژِیک، حوزه IT، حوزه صنایع غذایی و تغذیه و حوزه کار آزمایی بالینی پس از طرح و آماده سازی در شورای فن آوری این مدیریت از طریق مراکز رشد این معاونت که در آنجا امکاناتی چون آزمایشگاه ها و سایر تجهیزات وابسته در اختیار محقق و صاحب طرح و اندیشه قرار می گیرد که از جنبه ایده صرف به مرحله پیاده سازی و اجراء در می آید که با معرفی به بازار به تولید محصول، اشتغال و در نهایت تولید ثروت از علم می انجامد. بنابراین با این پروسه یک ایده می تواند از طریق مکانیسم های اجرایی که معاونت در اختیار محقق یا صاحب طرح فن آورانه قرار میدهد به مرحله تجاری سازی برسد.

دکتر زرقی برقراری ارتباط از طریق مدیریت با نهادهایی چون ستاد فن آوری نانو و ...  یکی از امور مهم ذکر کرد تا از این طریق مجموعه بتواند  طرح هایی که در دانشگاه به تصویب می رسد از طریق نهادها مربوطه حمایت کند .

 در ادامه دکتر فرزاد کبارفرد، مدیر امور فن آوری معاونت به بیان توضیحاتی در اجرای امور در  این مدیریت پرداخت و افزود:پایه و اساس اجرای کار مدیریت فن آوری بر این مبنا استوار است که در تعامل با محققین دانشگاه و متولیان کسب و کار ، روند تبدیل کشفیات تحقیقاتی به محصول تجاری را تسهیل کند ، که این امر از یک سوء موجب جاری شدن سرمایه گذاری های جامعه در تحقیقات پایه ای دانشگاه می شود و از سوی دیگر باعث بهره مند شدن جامعه از نتایج تحقیقات دانشگاهی می شود وی  ادامه داد: مأموریت مدیریت فن آوری این است که طرح های فن آورانه ارائه شده توسط اعضاء محترم هیأت علمی را شناسایی، جهت دهی، حمایت ، بازاریابی و بازار سازی کند.

  دکتر کبارفرد در توضیح این خبر ادامه داد: بر اساس این فراخوان هر دانشکده ( به استثناء دانشکده پزشکی که مطابق توافق به ازاء هر 100 نفر اعضاء هیأت علمی مجاز به ارائه یک طرح می باشد) ملزم به ارائه یک طرح فن آورانه به دانشگاه و شورای فن آوری می باشد که پس از جمع آوری و بررسی این طرح ها توسط شورای فن آوری، از سوی نهادهایی چون دانشگاه، دفتر سرمایه گذاری البرز، سازمانهای اقماری چون ستاد فن آوری نانو و .....از این طرح ها حمایت تا راه محققین تسهیل گردد.

دکتر کبارفرد، رییس این مرکز در سخنانی راه اندازی آزمایشگاه جامع تحقیقاتی در سال 1387 را به منظور تسهیل در روند انجام تحقیقات جهت محققین و با هدف ارائه خدمات تخصصی و پژوهشی به محققین سراسر کشور بر شمرد و افزود : در این آزمایشگاه جدیدترین تکنولوژی های روز جهت انجام تحقیقات در زمینه های مختلف علوم پایه و تخصصی پزشکی از قبیل بیولوژی مولکولی، ژنتیک، نانو تکنولوژی و نانو تکنولوزی دارویی با هزینه ای بالغ بر 10 میلیارد تومان به کارگرفته شده تا محققین بتوانند با استفاده از این امکانات به پرورش ایده های خود بپردازند.

 معرفی مرکز رشد و آزمایشگاه جامع تحقیقاتی معاونت به لحاظ ارتباط با موضوعی با طرح دستور جلسه شوراء بخش دیگری از برنامه این جلسه بود.

 دکتر کبارفرد، رییس این مرکز در سخنانی راه اندازی آزمایشگاه جامع تحقیقاتی در سال 1387 را به منظور تسهیل در روند انجام تحقیقات جهت محققین و با هدف ارائه خدمات تخصصی و پژوهشی به محققین سراسر کشور بر شمرد و افزود : در این آزمایشگاه جدیدترین تکنولوژی های روز جهت انجام تحقیقات در زمینه های مختلف علوم پایه و تخصصی پزشکی از قبیل بیولوژی مولکولی، ژنتیک، نانو تکنولوژی و نانو تکنولوزی دارویی با هزینه ای بالغ بر 10 میلیارد تومان به کارگرفته شده تا محققین بتوانند با استفاده از این امکانات به پرورش ایده های خود بپردازند.

 رییس آزمایشگاه جامع ادامه داد: از طریق مکانسیم عقد تفاهم نامه با دانشکده ها و مراکز تحقیقاتی و تخصیص 25 درصد تخفیف ویژه برای خدمات ارائه شده توسط این آزمایشگاه، همچنین قراردادن بن آزمایشگاه جامع در اختیار اعضاء محترم هیأت علمی سعی کردیم به صورت مطلوب تری به ارائه خدمات به محققین بپردازیم.

در ادامه اعضاء شورا به ارائه نقطه نظرات خود پیرامون موضوع جلسه پرداختند و در پایان مقرر داشتند از مورخ 1/4/93 به مراکز اعلام گردد و با افزایش اختیارات آنان تا قریب 2 برابر ( 80 درصد ) توسط اعضاء شوراء موافقت به عمل آمد.

 خبر اعلام فراخوان در ماه آینده آخرین بخش سخنان مدیر امور فن آوری را تشکیل داد.

  دکتر طباطبایی، رییس مرکز رشد معاونت در معرفی این مرکز و خدمات آن افزود : مرکز رشد از سال 1389 به همت معاونت تحقیقات و فن آوری در کنار رسالت دانشگاه یعنی تولید علم و آموزش و نشر علم رسالت سومی را بر عهده گرفت که آن تولید ثروت از راه علمی است.

وی مرکز رشد را مرکزی دانست که ایده های دانش محور در آنجا به تولید ثروت و اشتغال می انجامد و افزود : اصل بر این است که فارغ التحصیلان در حوزه کار ورود و از طریق پیاده سازی ایده های خود به تولید ثروت و ایجاد اشتغال بپردازند.

 بنابراین این مرکز از طریق تأسیس دفتر کار، تأمین آزمایشگاه و اتاق تمیز، ارائه تسهیلات آزمایشگاهی و دستگاهی، کمک در اخذ تسهیلات مالی، مشاوره علمی، مشاوره حقوقی، مشاور بازاریابی و معرفی شرکت و محصول در نمایشگاه این بستر مناسب را برای آنها ایجاد می کند و هزینه های حضور در بازار و ریسک را برای افراد را کم می کند.

 معرفی آزمایشگاه جامع تحقیقاتی و اهداف و رسالت این مرکز به عنوان مکانیسم دیگری در زمینه اجراء و پیاده سازی طرح های فن آورانه، آخرین بخش این جلسه را به خود اختصاص داد.

اعضای شرکت کننده در این شورا : دکتر فرزاد کبارفرد، دکتر سید عباس طباطبایی، دکتر فریدون عزیزی، دکتر محمداسماعیل اکبری، دکتر محمدعلی جوادی، دکتر سید فرشاد حسینی شیرازی، دکتر محمدرضا مسجدی، دکتر محمد رضا صفوی، دکتر مصطفی رضایی طاویرانی، دکتر عبدالکریم پژومند، دکتر محمدرضا رزاقی، دکتر داود یادگاری نیا، دکتر پرویز طوسی، و دکتر معصومه جرجانی و دکتر فرشته معتمدی بودند.

 

خبرنگار :پیمان قاسمی

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت تحقیقات و فن آوری
  • کد خبر : 11347
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

تنظیمات قالب